Van maandag 1 oktober tot en met zondag 7 oktober is het landelijke Week van de Opvoeding. Ook dit jaar besteedt de gemeente Nijkerk hier weer extra aandacht aan. De hele week vinden er allerlei activiteiten en bijeenkomsten plaats. Deze week staat in het teken van opvoeden en ouderschap.

Het thema van dit jaar is ‘Opvoeden is een samenspel’. Gemeente Nijkerk draagt hier met verschillende activiteiten graag aan bij tijdens de Week van de Opvoeding. Opvoeden doe je namelijk niet alleen. Het is een samenwerking tussen onder andere ouders, kinderopvang, scholen, sportverenigingen en gemeente. We kunnen veel voor elkaar betekenen en van elkaar leren. Wanneer er vragen zijn, maar ook wanneer deze er (nog) niet zijn. Ouders ontmoeten elkaar bijvoorbeeld op het schoolplein, bij de kinderopvang of bij de sportclub. Daarnaast zijn er in Nijkerk verschillende andere plekken en initiatieven waar ouders op een laagdrempelige manier met elkaar in contact kunnen komen of ondersteuning kunnen krijgen bij (opvoed)vragen. Ook als professionele ondersteuning nodig of gewenst is, is dat op verschillende manieren mogelijk. Want, ieder kind verdient een goede start!

Veelzijdig programma in Nijkerk

Bijgaand alvast een vooruitblik wat betreft de activiteiten rondom het programma van de Week van de Opvoeding in Nijkerk:

Inspiratieontbijt

‘Speel je eigen kind emotioneel gezond’

Samen met VluchtelingenWerk en het Gebiedsteam organiseert stichting Sabiel een inspiratieontbijt. Het thema van dit jaar staat in het teken van het “Samenspel”. Onder het genot van een heerlijk ontbijt gaan we gezamenlijk het samen spelen ervaren. Een gastspreekster vertelt ons het belang van het samenspel in de opvoeding.

Datum: woensdag 3 oktober
Tijdstip: 9.30 uur
Locatie: De Wulfshoeve, Moorselaar 69 in Nijkerk
Eigen bijdrage: Een lekker hapje voor het ontbijt

Interactieve cursus voor ouders

Ervaar de kracht van spel! In 3 dagdelen leert u d.m.v. theorie en praktijk hoe u uw kind spelenderwijs  kunt helpen om emoties te uiten en sociaal sterker en weerbaarder te worden. Alle ouders die kinderen hebben tussen de leeftijd van 2 tot 8 jaar kunnen zich aanmelden voor deze cursus.

Datum:
optie 1 – dinsdagochtend 2, 9 en 16 oktober (tussen 9:00-10:30)
optie 2 – donderdagavond 4 oktober, 11 oktober en 1 november (tussen 19:30 en 21:00 uur).
Locatie: Amperestraat 18E in Nijkerk
Cursusleidster: Maggy Boender, psychosociaal- en kindertherapeut
Aanmelden: Meld je op tijd aan bij preventie@gtnijkerk.nl, want er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Share This