Spelletjes spelen, gezellig koffie of thee drinken en gewoon lekker kletsen. Dat is wat de bezoekers bij de inloopmiddag in de Opstandingskerk, één keer per maand op woensdagmiddag doen.

Volgens Anneke van Voorthuijsen zijn er veel oudere, eenzame of niet-werkende mensen in Nijkerk die alleen thuis zitten met bijna niemand om zich heen. Dit is waarvoor deze inloopmiddagen zijn bedoeld en waarom ze zijn georganiseerd.

Mensen die alleen thuis zitten en gewoon even zin hebben om wat te kunnen gaan doen, kunnen op deze manier gezellig met anderen een praatje maken en nieuwe mensen ontmoeten. Dit hoeven niet alleen gelovige mensen te zijn, dat wil Anneke van Voorthuijsen ook heel graag benadrukken. De inloopmiddagen zijn niet alleen kerk gerelateerd, er komen ook niet-gelovigen naartoe en die zijn ook hartelijk welkom.

Dat er wel bezoekers komen werd de eerste keer dat deze inloopmiddag plaats vond al bewezen. Er waren toen ongeveer 20 bezoekers op komen dagen en dat zullen er ondertussen al meer zijn geworden.

Het team van vrijwilligers heeft besloten dat zij deze inloopmiddagen sowieso nog een jaar willen vervolgen en hopen dat ze dan nog genoeg vrijwilligers hebben en anders kunnen ze eventueel nog uitbreiden naar twee inloopmiddagen in de maand.

Tot slot zegt Anneke ‘Het is heel fijn om dit werk te mogen doen, mensen stellen het op prijs en iedereen zou moeten weten dat je mensen ook met kleine dingen al erg blij kunt maken.’

Welkom:
Opstandinsgkerk, Hoefslag 132, Nijkerk
Iedere tweede woensdag van de maand van 14.30 uur – 16.30 uur
Contactpersoon: Anneke van Voorthuijsen tel: 06-23651917
Interview: Chelsea Schipper

Share This