Groencoördinatoren  voor ondersteuning bij zelfbeheer

Inwoners en organisaties nemen vaker zelf initiatief en verantwoordelijkheid voor taken in de samenleving. Er zijn veel goede voorbeelden van hoe ‘Samen Nijkerk’ kan werken in de praktijk van alledag. Ook bij het schoonhouden van stukjes ‘openbare ruimte’ , het zogenaamde ‘zelfbeheer’, zijn er steeds meer mensen die hun steentje bijdragen. Om die initiatieven te ondersteunen zijn er twee medewerkers van  de gemeente Nijkerk die vragen beantwoorden, materialen beschikbaar stellen, enzovoorts. Ronald van ‘t Hazeveld en Bertil Melissen zijn de nieuwe groen coördinatoren.

Ronald:”Wij zijn aanwezig in de wijken en iedereen kan ons aanspreken met vragen over groenonderhoud. Wij denken mee, geven tips over onderhoud en ook over welke materialen het werk makkelijker kunnen maken. Als iemand bijvoorbeeld bereid is om de eigen straat af en toe langs te gaan om  zwerfvuil op te rapen, kunnen we speciale prikkers of knijpers beschikbaar stellen. Maar ook voor snoeien, grasmaaien enzovoorts valt er meestal wel iets te regelen. “

Bertil vult aan:”Als gemeente kunnen we ook zakken beschikbaar halen en afspraken maken om die  weer op te komen halen als ze vol zitten. We krijgen best vaak vragen over onderhoud van groen. Het is een mooie samenwerking als inwoners bereid zijn  om een klein beetje tijd in hun eigen straatje  steken, en de gemeente  spullen beschikbaar stelt, tips geeft, het groen afvoert, enzovoort”

De twee groen coördinatoren gaan ook allerlei zwerfafvalprojecten opzetten. Daarbij willen ze de samenwerking zoeken met scholen en buurten. Daarover zullen zij ook af en toe berichten op deze informatiewebsite.

Heeft u vragen over groenonderhoud en zelfbeheer?

Spreek gerust de groen coördinatoren aan op straat
of stuur een email naar zelfbeheer@nijkerk.eu

Bellen kan ook via 14033

Share This